Opret faktura (timesag)

Hvordan opretter man en faktura på en timesag

C
Skrevet af Christina Johansen
Opdateret over en uge siden

Hos Apacta kan man hurtigt og nemt oprette en faktura på en timebaseret sag

Følg nedenstående vejledning:

Gå til "Sager test" og tryk på den sag du ønsker at fakturere.

Tjek at alt er registreret på sagen inden at du danner fakturaen. Tryk herefter på knappen "Ny faktura" i højre hjørne

Her har du mulighed for at bestemme hvordan dit fakturalayout skal se ud:

• Medtag linjer som allerede er faktureret - Denne kan man bruge, hvis man tidligere har været inde og danne faktura på sagen uden fx. at sende den, så vil den medtage tidligere faktureret linjer

• Saml alle produkter på en linje (produkter i alt xx kr.)

• Saml alle arbejdstimer med samme salgspris på en linje

• Vis registreringer pr. medarbejder pr. dag - her vil den på fakturaen vise datoer for alle registreringer der er lavet på fakturaen samt arbejdsbeskrivelse

• Marker at timer og materialer er faktureret - Denne er er altid vinget af fra starten af og når den er vinget til, vil sagen efterfølgende bliver nulstillet.

Klik herefter på "Gå til fakturakladde":

Tjek din fakturakladde igennem og klik efterfølgende på "Fakturer".

Har man integration til et økonomisystem får du to muligheder for at fakturere:

• Som bogført - Her vil fakturaen blive bogført med det samme i økonomi systemet og man får muligheden for at sende den til kunde/email med det samme.

• Som udkast - Her vil fakturakladden der bliver dannet i Apacta blive sendt til økonomi systemet som en kladde, hvor man efterfølgende sender den afsted til kunde herfra. Note: Når man sender som en kladde til økonomisystem har man også mulighed for at kunne rette i den i økonomi systemet

OBS!: Har man IKKE integration til økonomi system klikkes det blot på "Fakturer"

Det sidste billede der kommer frem er hvor man skal vælge hvilken status sagen skal have efter fakturering samt hvordan fakturaen skal sendes.

Vælg "Status på sag efter fakturering "

Vælg herefter "Send faktura?"

• Til kunde - Her bliver fakturaen bogført med det samme i økonomi systemet (ved integration) eller Apacta (uden integration) og sendt til kunden mail.

• Til Email - Her bliver fakturaen bogført med det samme i økonomi systemet (ved integration) eller Apacta (uden integration) og sendt til givende mail.

• Nej (ved integration) - SKAL denne vælges hvis den skal over i økonomi systemet som kladde, hvorpå man sender og bogfører efterfølgende.

• Nej (uden integration) - Her vil fakturaen ikke blive sendt til kunden.

Klik herefter på "Fakturer"